Ze Waren Tijdens Het Peddelen De Hemel Aan Het Filmen, Maar Wacht Tot Je Ziet Wat Er Toen Gebeurde!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Heb je wel eens een murmuration gezien? Het is een wervelende dans van een grote groep spreeuwen. Sophie Windsor Clive en Liberty Smith maakten het onderstaande filmpje tijdens hun vakantie in Ierland.

De twee toeristen konden hun ogen niet geloven toen een massa spreeuwen tijdens een kanotochtje op het Ierse meer Lough Derg bijeenkwamen en een visueel spectaculair schouwspel neerzetten. De opname die ze ervan maakten is intussen een grote hit op internet geworden. Het in grote aantallen samen vliegen heeft te maken met het gevoel van veiligheid en het niet buiten de groep willen vallen. Elke vogel vliegt zo dicht mogelijk bij de vogel ernaast en kopieert elke verandering. Vanuit deze kleine veranderingen ontstaat een groots wervelend beeld.

Ierland vakantie boot kano boottocht

Een bijzonder natuurverschijnsel waar de twee toeristen sprakeloos van werden – en wij trouwens ook. Wat een fantastische vliegshow! Bekijk het spectaculaire verschijnsel hieronder en vergeet dit filmpje niet te delen met je vrienden op Facebook als je ervan onder de indruk bent!

Volg ons op Facebook: