Iedereen Negeerde Deze Blinde Dakloze Man Totdat Deze Vrouw Iets Deed Wat Hem Verbijsterde.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Het doel van deze video is om het belang van woordkeuze te benadrukken. In deze krachtige video krijg je een dakloze man te zien met een bordje naast zich. Op het bordje staat “I’m blind, please help.” (Ik ben blind, help me alstublieft.)

Vervolgens komt er een vrouw langs en stopt voor hem. Ze leest eens goed wat er op het bordje staat en vervolgens begint ze er zelf op te schrijven. Als ze eenmaal wegloopt en het bordje terug heeft gezet, begint de dakloze man steeds meer donaties te ontvangen van langslopende mensen.

kracht-van-woorden

Dit merkt hij op en zodra de vrouw weer langsloopt vraagt hij aan haar wat ze met het bordje heeft gedaan. Ze antwoordt: “Ik heb hetzelfde geschreven, maar dan in andere woorden.” De zin die zij schreef had dezelfde betekenis, maar een veel krachtiger effect. Dit krachtige filmpje illustreert de kracht van woorden en hoe het een boodschap compleet kan veranderen, en dus het effect op de wereld.  Bekijk hieronder de boodschap waarin ze het veranderde. Wees niet bang om deze inspirerende video te delen met vrienden en familie op Facebook!