Midden In De Nacht Waarschuwt Deze Hond De Ouders. De Reden? Ongelooflijk, Wat Een Held!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Maak kennis met Jedi, een lieve 4-jarige Labrador. Jedi slaapt vrijwel elke nacht bij zijn baasje Luke (7), en daar is een goede reden voor.

Op een nacht schrikt Jedi wakker omdat hij weet dat Luke, die naast hem ligt, in levensgevaar is. De ouders horen het niet, maar wat Jedi doet is erg indrukwekkend. Hij rent de kamer uit en springt bovenop Luke’s moeder. Luke lijdt namelijk aan zware diabetes type 1. Zodra er iets met hem aan de hand is, geeft een speciaal apparaat een alarmsignaal af. Maar omdat Jedi de hond zo’n ongelooflijk sterke band heeft met Luke, merkt hij het eerder dan het apparaat als er iets met hem aan de hand is. Jedi voorkomt hiermee dat Luke in shock raakt. Ongelooflijk!

hulphond

De Labrador is veel gevoeliger voor veranderingen in Luke’s lichaam dan het apparaat en kan zo de ouders tijdig waarschuwen als er iets aan de hand is. Deze hond is dus sneller dan een medisch apparaat, is dat niet geweldig? Omdat Jedi een hulphond is en dus is opgeleid om levens te redden, kan hij er zo snel bij zijn. Deze twee zijn onafscheidelijk, wat natuurlijk niet zo gek is. Want wat zou je zonder zo’n geweldige hulphond moeten?!