Dit Is Waarom Honden Hun Kopje Schuin Houden, Voor Het Geval Je Het Je Afvroeg.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Natuurlijk vinden we het super schattig als honden hun kopje schuin houden, maar heb je jezelf weleens afgevraagd waarom honden dit doen?
Ik dacht altijd dat ze dit doen omdat ze aandacht willen hebben, maar dat blijkt niet de ware reden te zijn. De échte reden waarom ze dit doen is namelijk veel schattiger. Volgens Mental Floss houden honden hun kopje schuin om zich zodanig in te leven in jouw situatie. Oftewel, ze hebben een luisterend oor.

Dat klinkt logisch, want de meeste hondenbezitters weten dat een hond jouw emoties goed kan aanvoelen. Denk maar eens terug aan een moment waarop je verdrietig was of een knuffel nodig had. Maar dat is echter niet de enige reden waarom honden dit doen.

hond

ZIE OOK: 3 honden zitten naast elkaar op de bank, maar blijf goed naar de allerkleinste kijken…

Mental Floss beweert namelijk dat het ook te maken kan hebben met de werking van het oor. We weten allemaal dat honden een veel beter gehoor hebben dan mensen, maar niet iedereen weet dat honden het lastiger vinden om in te schatten waar het geluid vandaan komt. Door hun kopje schuin te houden zou het voor kunnen komen dat ze een betere inschatting kunnen maken van waar de geluiden vandaan komen.

Jouw hond wil immers wel weten of er potentiële gevaren op de loer liggen zodat hij jou kan beschermen. Dit bewijst maar weer dat honden de meest loyale dieren zijn, en dat is een feit! Vergeet dit leuke feitje niet te delen met alle hondenliefhebbers op Facebook, want waarschijnlijk wisten ze dit nog niet…

Volg ons op Facebook: