Liefdevolle Hond Benadert Jongetje Met Downsyndroom En Doet Het Ongelooflijke.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Het is natuurlijk prachtig en vooral een feit dat een hond de mens op allerlei gebieden kan helpen. Denk maar eens aan de geleidehond, hulphonden voor mensen met een lichamelijke beperking of buddyhonden voor mensen die aan een hond zoveel steun hebben dat ze een trauma beter kunnen verwerken. Daarnaast zijn er de zogenaamde autismehonden die vaak steun bieden aan kinderen die het moeilijk vinden om contact te leggen. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat honden een positief effect kunnen hebben op kinderen met een beperking. Dit geldt in versterkte mate als de honden speciaal getraind zijn.

autisme hond geleidehond

Kinderen met autisme, ADHD of een beperking die een dergelijke hond hebben, ervaren minder stress, kunnen zich beter concentreren en maken gemakkelijker contact met hun omgeving. De aanwezigheid van de hond vermindert vaak ook de angst of driftbuien van het kind. De jongen in de volgende hartverwarmende video heeft in ieder geval veel steun gevonden bij zijn hond en het is schitterend om te zien wat voor invloed een hond heeft op iemands leven. De kleine jongen zit naast zijn hond die niets liever wil dan spelen en kroelen.

Volgens de beschrijving van de video heet het jongetje Hernan en zijn hond heet Himalaya. Hoewel Hernan niet in de stemming is om te spelen, kan de hond het niet weerstaan om hem eens even goed te knuffelen. Dit zijn beelden die werkelijk prachtig zijn om naar te kijken. Sinds de video op internet is gezet is hij al meer dan 20 miljoen keer bekeken en ik kan me heel goed voorstellen waarom, want dit is toch gewoon ontroerend om naar te kijken?

Bekijk het prachtige filmpje hieronder en ben je er net zo door geraakt als wij, aarzel dan niet om hem verder te delen met vrienden op Facebook.