De Laatst Nog Levende Reddingshond 9/11 Geëerd Met Beste Dag Ooit.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Veertien jaar geleden zocht Bretagne (uitgesproken als “Brittany”) vol overgave naar slachtoffers in het New Yorkse puin na de aanslagen van 11 september 2001. De golden retriever is wellicht de laatste nog levende reddingshond die in Manhattan aan het werk was op de dag van de aanslagen. Om haar te bedanken voor de bewezen diensten, én om haar zestiende verjaardag in stijl te vieren, mocht ze woensdag genieten van een fantastische dag in New York. Dat deed ze in het gezelschap van haar verzorgster Denise Corless. Zij werkte die noodlottige dag voor het eerst samen met de golden retriever. Naast een groots heldenonthaal kreeg Bretagne een VIP-behandeling in Hotel Central Park, waar ze met een limousine naartoe werd gebracht.

hond hotel suite

Ze kreeg haar eigen suite en werd heerlijk verwend. Een dag later reed ze met een taxi richting het park om te spelen. Onderweg kwam Bretagne langs Times Square, waar een foto van haar stond afgebeeld op een gigantisch billboard. Na een bezoek aan het park werd ze naar huis gebracht, waar een verrassingsfeest en veel cadeautjes op haar stonden te wachten.

Volgens Corless heeft Bretagne het feest dubbel en dik verdiend. Ze vertelt dat Bretagne meer was dan alleen een reddingshond. Zo had haar aanwezigheid destijds een kalmerende werking op de vele mensen die aan het werk waren op de plaats van de ramp. Bekijk hieronder de verrassingen die Bretagne kreeg en DEEL deze video met je vrienden op Facebook als je het ermee eens bent dat ze een heldin is en dit feest dubbel en dwars heeft verdiend!