Elke Dag Maakt Deze Poedel Geheel Zelfstandig Een Reis Die Je In Tranen Zal Achterlaten.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Niemand kan met zekerheid zeggen of honden naar de hemel gaan, maar de bewoners van een verpleeghuis kunnen je wel alvast vertellen dat de hemel hén een hond heeft gestuurd. Dit is het verhaal van Nala, een kleine 5-jarige poedel uit St. Paul in Minnesota (VS) die een bijzonder karakter heeft. Hoewel dit hondje niet getraind is als therapiehond, doet deze dwergpoedel wonderen voor de oudere bewoners in het Lyngblomsten verpleeghuis in Minnesota. Nala is maar een klein hondje maar heeft een groot hart. Ooit was ze als ongewild van de hand gedaan.

poedel

Hondje Nali rent van kamer naar kamer om wat quality time door te brengen met haar nieuwe vrienden en vriendinnen. Ze gaat zelfs helemaal alleen met de lift! Het begon allemaal toen de kleine, zwarte poedel een dagje meeliep met haar eigenaar, Doug Dawson. Haar nieuwe baasje assisteert bij het rondbrengen van de medicatie voor de bewoners van het zorgcentrum, die allemaal op leeftijd zijn. Vanaf het eerste moment dat de bewoners Nala zagen was het al duidelijk: iedereen was verliefd op haar. Tegenwoordig komt Nala elke dag even knuffelen met de vooral oudste en vaak ziekste bewoners.

Bij ieder bezoek verspreidt Nala een hoop vreugde. Ze springt op bedden en klimt bij de bewoners op schoot en geeft hen kusjes. Wetenschappers zijn het erover eens dat dieren een helende, kalmerende en troostende werking kunnen hebben op mensen die er slecht aan toe zijn. Dat op zich is al prachtig, maar het werk van Nala mag gerust heel bijzonder genoemd worden en is het bewijs dat dieren veel meer zijn dan we met het blote oog kunnen waarnemen. 

Bekijk hieronder de hartverwarmende video waarin Nala haar eigen weg gaat door het verzorgingshuis en de bewoners een moment van vreugde bezorgt: