Moeder zet haar zoon uit huis omdat hij homo is. De brief die haar vader aan haar schreef gaat de HELE wereld over!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Chad deed er jaren over om zijn moed bijeen te rapen om zijn moeder te vertellen dat hij homo is. Net als bij veel jonge mensen die uit de kast komen, was hij bang hoe ze zou reageren.

En helaas, zijn angst bleek terecht. Zijn moeder zette hem per direct op straat. Ze zei tegen hem dat hij walgelijk was en dat homoseksualiteit een ziekte is. Chad zocht hulp bij een ander familielid, zijn grootvader, en tevens vader van zijn moeder. Zijn opa nam niet alleen de zorg op zich van zijn kleinzoon. Hij besloot ook om een brief te schrijven naar Chad’s moeder, zijn eigen dochter. Wat hij schrijft krijgt inmiddels wereldwijde aandacht.

brief

Beste Christine,

Ik ben erg teleurgesteld in je. Je hebt volkomen gelijk dat het een “schande voor de familie” is, maar dit betreft iemand anders dan dat je denkt. Om Chad uit huis te zetten, alleen maar omdat hij uit de kast kwam, is het “walgelijke” aspect van dit verhaal. Een ouder die zijn eigen kind op straat zet is hetgeen wat “niet natuurlijk” is.

Het enige intelligente wat je zei is dat “je je zoon niet hebt opgevoed om homo te zijn”. Natuurlijk niet.
Hij koos hier niet voor, hij is gewoon zo geboren, net zoals sommige mensen linkshandig worden geboren. Maar, jij bent degene die wel een keuze heeft gemaakt. Jij koos ervoor om hem pijn te doen, om onverdraagzaam en reactionair te zijn. Dus, nu we toch afstand nemen van onze kinderen, neem ik deze gelegenheid om afscheid te nemen van jou. Ik moet nu klaarstaan voor mijn geweldige kleinzoon, en dus heb ik geen tijd voor een harteloze dochter zoals jij.

Als het je lukt om je hart weer ergens te vinden, laat het ons weten.

Pappa