Hij Warmde Een Blokje Zeep Op In De Magnetron. Wat Er Een Minuut Later Gebeurde? Wow.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

In dit wetenschappelijk experiment hebben de mensen van BuzzFeed een stukje zeep in de magnetron gezet. Vervolgens warmde ze het stukje zeep in de magnetron op, maar het resultaat lijkt op alles behalve zeep! Dit komt door ‘de wet van Charles’ ook wel bekend als de wet van volume.

Wanneer je dus een blokje zeep in de magnetron zet, beginnen de luchtmoleculen zich te vermenigvuldigen. Het eindresultaat is iets wat we niet aan zagen komen, maar het ziet er wel enorm cool (of in dit geval: HOT) uit!

In deze video laat BuzzFeed ook enkele andere wetenschappelijke experimenten zien die je gewoon thuis kunt doen. Je hebt hierbij geen ingewikkelde ingrediënten nodig en de experimenten hebben geen gevaarlijke bijeffecten. Dit is ideaal om bijvoorbeeld je zoon of dochter de wonderbaarlijke kant van wetenschap te laten zien. Bekijk de video hieronder om onder andere te zien wat er gebeurt als een blokje zeep in de magnetron wordt opgewarmd of wat er gebeurd als een ei in azijn wordt ondergedompeld. Laat ons weten wat je van deze experimenten vindt en deel ze met je vrienden. Zou jij ze uitproberen?

zeep