Het Was Een Normale Dag In Het Bejaardentehuis… Totdat Dit Gebeurde! Ik Kan Niet Stoppen Met Lachen!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Alleen omdat je kleinkinderen hebt, betekent dat nog niet dat je niet kunt dansen! In deze video reconstrueerde een aantal senioren Pharrell Williams’ hit “Happy”. Ze dansten door de gangen en tuinen van het bejaardentehuis alsof ze weer jong waren! Zestig bewoners en medewerkers van het Diana Isaac bejaardentehuis in Christchurch, Nieuw-Zeeland, deden mee aan dit vrolijke project. De bewoners en medewerkers lieten hun beste ‘dansmoves’ zien. De reden waarom? Simpel: ze wilden hun kinderen en kleinkinderen laten zien dat je op zo’n hoge leeftijd nog steeds actief kan zijn en de grootste lol kan hebben!

senioren

Studies hebben aangetoond dat er een aantal factoren zijn die grote invloed hebben op het niveau van vreugde en gezondheid van de bejaarde bewoners, zoals medewerkers die veel met de oudere mensen omgaan en de juiste zorg. Ook hebben verschillende studies aangetoond dat oudere mensen verreweg het gelukkigst zijn. “Op je 20e levensjaar zie je in piek in mate van geluk, dat neemt af op je 30e en rond je 40e ben je het minst gelukkig: de zogenaamde ‘midlifecrisis’. Maar vanaf je 50e levensjaar begin je weer gelukkiger te worden, met een piek tussen je 60e en 70e levensjaar.” Aldus psycholoog Andrew Oswald.

Verder vertelt hij dat de stijgingen en dalingen van mate van geluk te maken hebben met het feit dat, naarmate je ouder wordt, je leert om te gaan met je sterke en zwakke punten. Oudere mensen hoeven zich geen zorgen meer te maken over ambities en verantwoordelijkheden. Misschien verklaart dat waarom de mensen in het onderstaande filmpje zo ‘Happy’ zijn.