Het Is Bewezen: Het Jongste Kind Is Het Allerleukste!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Dus jij bent de jongste van het gezin? Jij bent diegene die vaak mot heeft met je (irritante) broers en/of zussen? Dan hebben we goed en slecht nieuws voor je. Het slechte nieuws is dat je oudere broer(s) en/of zus(sen) veel verantwoordelijker zijn en die verantwoordelijkheid vaak ook nemen. En dat is ook logisch, want die zijn nou eenmaal ouder. Maar niet getreurd, want er is nog hoop voor de ‘kleinste’ uit het gezin!

Two sisters one with doughnut holes over her eyes, the other eating

Als jongste denk je vaak dat je de leukste bent thuis. Dat denk je niet alleen, dat ben je ook. Daarnaast voel jij je meer geliefd door jouw fantastische ouders. Je bent meer ontspannen in je doen en laten en komt gewoon relaxter over dan je oudere huisgenoten. Dit is gebleken uit onderzoek van YouGov.

De onderzoekers zeggen dat het waarschijnlijk komt door de verschuiving van aandacht. Want wanneer je het enige kind bent krijg jij natuurlijk alle aandacht van je ouders. Echter, als het tweede kind wordt geboren verschuift die aandacht. Logisch gevolg: als oudste in het gezin mag je het voortaan lekker zelf uitzoeken en wordt je aan je lot overgelaten.

Oké, misschien is dat een beetje overdreven, maar het voordeel van oudste zijn is dat diegene zich meer verantwoordelijk voelt dan zijn jongere broer of zus. Daarnaast vindt de oudste zich vele malen georganiseerder en tevens succesvoller, wat ook niet onbelangrijk is. Dus ja, wie lacht hier nu het laatst?

Aan dit onderzoekt hangt ook nog een kleine maar. Het is namelijk afhankelijk van de leeftijd of jij jezelf grappiger of verantwoordelijker voelt. Helemaal zeker zijn we er dus niet van!

Bron: Metro