Vader houdt zijn dochter met een hersenverlamming voor de eerste keer in jaren vast. Hartverscheurend!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Ondanks dat veel tieners hun ouders zover mogelijk van hen vandaan willen hebben, wil ieder kind diep van binnen close zijn met zijn/haar familie.

Dit moet natuurlijk van twee kanten komen. Als ouders hun kinderen het gevoel geven dat ze niet geliefd zijn, zullen ze rebels worden en zichzelf in de nesten werken. Maar Maria is niet een normale tiener. Ondanks dat ze al 15 jaar oud is, is de veel kleiner dan haar 2-jaar jongere zusje. Dat komt omdat haar groeiontwikkeling onderbroken werd door een hersenverlamming. Ze is gedwongen om door het leven te gaan in een rolstoel, tenzij ze met haar moeder genoeg fysieke therapie ondergaat.

verlamming

Maria en haar vader praten niet veel. Dat heeft ze geaccepteerd, maar wenst nog steeds met heel haar hart dat ze een betere relatie met hem krijgt.

Toen de ‘Supernanny’ in hun huishouden kwam om wat problemen op te lossen, was de afstand tussen Maria en haar vader het grootste probleem.

Geen van de ouders realiseerde zich dat ze vervreemd raakten van hun dochter, maar nadat de Supernanny hun de harde waarheid vertelde, waren ze overtuigd dat er wat veranderingen moesten komen in hun huishouden.

Het moment dat Maria in de armen van haar vader ligt bracht tranen in mijn ogen. Je kan het geluk en blijdschap in haar ogen zien.. Prachtig!