Zo Blaas Je Een Ballon Op En Laat Je Deze Zweven Zonder Gebruik Van Helium.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Wat de gelegenheid ook is, als je een feestje geeft, mogen ballonnen niet ontbreken. Vooral op feestjes of verjaardagen met kinderen zijn ballonnen vaak niet meer weg te denken.

Vaak worden de ballonnen opgeblazen met behulp van helium, zodat het heliumballonnen worden en tegen het plafond gaan zweven.

Het grote nadeel is dat niet iedereen helium tot zijn beschikking heeft. Heb je geen helium in huis en zie je het niet zitten om een dure heliumfles te huren, dan bestaat er een andere manier om je ballonnen te laten zweven.

Dit is niet alleen een leuk trucje, maar ook nog eens een interessant wetenschappelijk experiment om samen met je kinderen te doen. Ga als volgt te werk:

ballonnen met helium vullen

ZIE OOK: Hij knipt de bovenkant van een ballon af, maar kijk wat hij vervolgens doet. Ik ga dit gelijk proberen!

Je kunt hetzelfde effect als helium creëren door gebruik te maken van de volgende ingredienten: natriumbicarbonaat (soda), witte azijn, lege frisdrankfles, ballonnen en een trechter. In de onderstaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de ballonnen opblaast. Veel plezier! Vond je dit een leuk experiment en ben je plan dit met jouw (klein)kinderen te gaan doen, vergeet dit ideetje dan niet te delen met alle creatievelingen op Facebook!