Als deze hardloopster valt besluit haar concurrent het ondenkbare te doen!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Bij de Olympische spelen gaat het niet alleen een wedstrijden tussen verschillende landen en het winnen van medailles. Er is iets wat veel belangrijker is dan dat!

Winnen is leuk maar lang niet het belangrijkste. Sportiviteit is nog veel belangrijker! Eén van de meest inspirerende momenten van de spelen in Rio vindt plaats tijdens de 5000 meter hardlopen voor vrouwen. Wat dit moment zo inspirerend maakt is dat beide sporters uit verschillende landen precies begrijpen waar het in de sport om gaat. De Amerikaanse atlete Abbey D’Agpstone en de Nieuw Zeelandse Nikki Hamblin maken een onvergetelijke botsing mee tijdens deze race. Dit zal de wedstrijd voor hen beide verpesten.. Waarschijnlijk weten ze direct dat hun kans op een eerste plaats verkeken is zodra het vreselijk mis gaat. D’Agostino raakt tijdens de wedstrijd de achterkant van de hardloopschoen van haar voorganger waardoor beide dames struikelen en hard op de baan vallen.

Rio-olympischespelen-hardlopen

Inplaats boos te zijn op elkaar helpt D’Agostino Hamnlin overeind. Deze gebeurtenis is uitgeroepen tot één van de meest inspirerende momenten van de spelen, en dat is niet zo gek!

D’Agostino verdraait tijdens de botsing haar knie. Hamblin probeert haar te helpen wanneer beide dames weer proberen te rennen. Het is overduidelijk dat ze nooit meer de andere sporters kan bijhouden en ze gebaart Hamblin alleen door te lopen. De dames eindigen als laatste en een na laatste maar omhelzen elkaar opgelucht.

Kijk deze inspirerende beelden en deel deze video met je vrinden op Facebook. Dit is waar het om gaat. Hier kan geen gouden medaille tegenop!