Last van hardnekkige kalkaanslag? Zoek niet verder. Met deze tip zal je daar NOOIT meer last van hebben!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Een hoge waterhardheid resulteert bij veel Nederlandse huishoudens in een repeterend probleem.

Dit komt doordat de kalkaanslag die gevormd wordt door de harde deeltjes in het kalkhoudende water steeds opnieuw verwijderd moeten worden van kranen, douchewanden, auto’s, en wastafels, maar ook uit waterkokers, koffiezetters, wasmachines, douchekoppen en meer. Het verwijderen van kalkaanslag heeft natuurlijk een elegant doel. We willen natuurlijk allemaal dat ons huis er mooi en schoon uitziet. Maar soms is het verwijderen van kalkaanslag-vormende deeltjes een stuk serieuzer als het gaat om problemen met watergebruikende apparatuur, een hoge energierekening of een extreem droge huid.

kalk

Tijd is ontzettend belangrijk als je het hebt over de vorming van kalkaanslag. Daarom mag je geen seconde verliezen als dit gebeurt! Kalkaanslag heeft ook een grote invloed op hygiëne. Het vormt namelijk een poreus oppervlak waar bacteriën en schimmels zich snel en gemakkelijk kunnen nestelen.

Deze dingen kan je natuurlijk schoonmaken en ontkalken met dure antikalk middelen zoals Calgon, Antikalk, HG en Cilit bang. Het nadeel van agressieve antikalk middelen is dat ze de tegels, voegen en het chroom langzaam steeds verder aantasten, wat er natuurlijk niet zo charmant uitziet. Uiteindelijk kan het er toe leiden dat de tegels zelfs loskomen van de wand. Kranen worden na verloop van tijd dof en lelijk, en de douchekop zal zijn glans verliezen.

Maar gelukkig is daar nu DE oplossing voor! Onze vrienden van Handig hebben ons weer eens voorzien van de makkelijkste tip om van kalkaanslag af te komen.

Abonneer je op het Youtube kanaal van Handig:

DIT MOET JE ZIEN
9 natuurlijke voedingsmiddelen om haaruitval tegen te gaan Eet deze 9 voedingsmiddelen en je zult binnen enkele dagen geen last meer hebben van haaruitval!
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!
14 meest kankerverwekkende voedingsmiddelen Nummer 9 eten we allemaal, elke dag...
Ze bracht kokosolie aan onder haar ogen. 5 minuten later… ONGELOOFLIJK! Kokosolie kan je 10 jaar jonger laten lijken als je het 2 weken lang op deze manier gebruikt
9 trucjes om je tanden binnen enkele minuten witter te maken Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!
11 tips om rusteloze benen te verhelpen Lees verder om erachter te komen wat de 11 tips zijn om jezelf te ontzien van deze afschuwelijke pijn.
11 shockerende manieren waarop kokosolie je leven verandert Gezondheidsexperts zeggen dat kokosolie goed voor je is, maar DIT is wat ze je niet vertellen!