Nieuwste trend in Rusland: Een hamburger van rattenvlees…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Uhm, tsja.. in Rusland kan je dus sinds kort een hamburger gemaakt van beverrat bestellen.

Ik vind het zelf nogal een vies idee omdat ik bij ratten gelijk aan onhygiënische dieren en ziekteverspreiders denk. Ik zal daarom ook niet echt kunnen genieten van deze bijzondere hamburger. De bedenker van dit nogal gewaagde gerecht is chef Takhir Kholikberdiev. Hij serveert in zijn restaurants sinds een paar maanden deze hamburger maar maakt ook dumplings van het vlees.

pexels-photo-103886

Volgens hem is het eten van beverrat geen enkel probleem. Het is een heel schoon dier wat alleen takken en bladeren eet. Daarnaast wast een beverrat ook nog zijn eten voordat hij het oppeuzelt. Dat doet een koe niet hoor kan ik je vertellen!

Beverratten planten zich heel snel voort waardoor het een relatief goedkoop stukje vlees is. Tot voor kort was het eten van beverratten ook in Moskou nog een gek idee en ook nu moeten restaurantbezoekers er nog aan wennen. Toch schijnt een stukje van dit vlees heel gezond te zijn. Het heeft een hoog gehalte aan omega 3 vetzuren en word daarom door verschillende artsen en diëtisten aangeraden!

beverrat

Voor de nieuwsgierigen onder ons. Beverrat schijn te smaken naar een combinatie van varkensvlees en kalkoen. Wat denk jij? Zal deze trend het ook goed doen in Nederland? Laat het weten in de commends!

DIT MOET JE ZIEN
11 shockerende manieren waarop kokosolie je leven verandert Gezondheidsexperts zeggen dat kokosolie goed voor je is, maar DIT is wat ze je niet vertellen!
9 natuurlijke voedingsmiddelen om haaruitval tegen te gaan Eet deze 9 voedingsmiddelen en je zult binnen enkele dagen geen last meer hebben van haaruitval!
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!
9 trucjes om je tanden binnen enkele minuten witter te maken Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!
11 tips om rusteloze benen te verhelpen Lees verder om erachter te komen wat de 11 tips zijn om jezelf te ontzien van deze afschuwelijke pijn.
Deze 11 planten verbeteren de slaap en zuiveren de lucht in je slaapkamer Met deze 11 planten in je slaapkamer slaap je binnen enkele minuten!
14 meest kankerverwekkende voedingsmiddelen Nummer 9 eten we allemaal, elke dag...