Mobiele telefoongebruikers, OPGELET: Er is een nieuw gevaarlijk virus in omloop die al je gegevens kan hacken..!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Er is een vreemde video in omloop die maar drie seconden duurt maar die er na het afspelen binnen een halve minuut voor zorgt dat je telefoon of tablet helemaal nergens meer op reageert, zodat je een ‘harde’ herstart moet doen om er mee te kunnen werken.

Zelfs Apple computers lijken niet veilig te zijn voor deze video, in elk geval als je Safari als browser gebruikt. Hoe het precies werkt is nog onduidelijk, maar vermoedelijk zit er een zogeheten memory leak in de MP4-video die je geheugen helemaal opvult zodat het systeem zichzelf niet meer in stand kan houden, en dus uiteindelijk uitvalt.

img_1117

Tot op heden nog onduidelijk:
Verschrikkelijk, en om het nog erger te maken weten wij nog niet precies wat voor impact dit kan hebben in de toekomst. Het wordt pas echt gevaarlijk en vervelend als de video op de een of andere manier een code in het geheugen zou kunnen plaatsen en die uitvoeren. In dit geval zou je dus de veiligheid van je apparaat niet meer kunnen garanderen. Deze variant doet dat echter (nog) niet, dus het ergste dat er kan gebeuren (zeker als je dit op een computer gebeurt) is dat je niet opgeslagen gegevens kwijtraakt. Let dus goed op bij het openen van vreemde video’s! Inmiddels zijn er al tienduizenden telefoons geïnfecteerd (alleen al in Nederland). De kans is aanwezig dat jouw gegevens in de verkeerde handen vallen.

Diefstal van:

– Bankgegevens
– Creditcardgegevens
– Wachtwoorden (email/Facebook)
– Gespreksgeschiedenis (encryptie)
– Foto’s en video’s

Gevolgen

Als je een Android-apparaat hebt kun je deze video in principe prima afspelen, dus de kans is groot dat je een zogenaamde ‘leuke video’ toegestuurd zult krijgen als je een paar ‘grappige’ Android-vrienden hebt.

Het zal niet lang duren voordat Apple een nieuwe update voor iOS zal uitbrengen die dit probleem oplost, maar het is wel een zorgwekkende trend die bewijst dat er steeds meer gaten in het solide en veilige iOS systeem beginnen te komen. Je systeem is dus een stuk minder veilig dan wij altijd dachten.
Wij zullen zo snel mogelijk met een oplossing komen voor dit probleem. Houdt dit artikel dus goed in de gaten!

In de onderstaande video behandelen onze vrienden van Handig dit onderwerp. In deze video kan je de video zelf bekijken zodat je goed op de hoogte bent.

Abonneer je op het Youtube kanaal van Handig:

DIT MOET JE ZIEN
Verminder rimpels door deze 11 voedingsmiddelen te eten Beter dan botox? Verwijder rimpels in 2 minuten door deze methodes te gebruiken!
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!
11 tips om rusteloze benen te verhelpen Lees verder om erachter te komen wat de 11 tips zijn om jezelf te ontzien van deze afschuwelijke pijn.
9 trucjes om je tanden binnen 60 seconden witter te maken Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!
14 meest kankerverwekkende voedingsmiddelen Nummer 9 eten we allemaal, elke dag...
Deze 11 planten verbeteren de slaap en zuiveren de lucht in je slaapkamer Met deze 11 planten in je slaapkamer slaap je binnen enkele minuten!
11 shockerende manieren waarop kokosolie je leven verandert Gezondheidsexperts zeggen dat kokosolie goed voor je is, maar DIT is wat ze je niet vertellen!