Moeder brengt haar zoontje zoals elke dag naar school. Maar dan ziet een leraar DIT aan zijn haar..

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Dino Sheffield was een blije en gezonde vijfde-groepper op de Lake Whitney basisschool. Maar op een dag begint plotseling zijn haar uit te vallen.

Dino blijkt alopecia areata te hebben. Dit is een auto immuunzieke waarbij zijn eigen lijf de haarzakjes op zijn lichaam aanvalt. Het is onvermijdelijk dat Dino op een gegeven moment kaal zal worden. Dit is voor ieder kind moeilijk om te accepteren en ook Dino heeft het er erg moeilijk mee. Op zo’n jonge leeftijd al kaal worden kan heel veel doen met het zelfvertrouwen van een kind..

Haar-kapper-kind

Een van Dino’s leraren, Ehren Steiner, ziet hoe moeilijk Dino het heeft en besluit met hem over zijn aandoening te praten. Ehren vraagt Dino of hij er over na heeft gedacht zijn hoofd te scheren.

Op dat moment doet Ehren iets ongelofelijks! Hij vertelt Dino dat als hij besluit zijn hoofd te scheren hij zelf ook voor een kale look zal gaan! Dino stemt hiermee in en ze spreken af vrijdag allebei op school te komen met een nieuwe look.

“Ik kon niet geloven dat hij het echt heeft gedaan!” zegt Dino. Ehren vindt het geen probleem met zijn kale hoofd voor de klas te staan als dit ervoor zal zorgen dat Dino zich niet alleen voelt.

“Wanneer je in je eentje door iets moeilijks moet kan dit knap lastig zijn! Wanneer er dan iemand is die samen met jou de uitdaging aan gaat maakt het dat een stuk makkelijker!” zegt Ehren.

Dit is een leraar met een hart van goud! Een prachtig voorbeeld voor zijn leerlingen die hiermee een wijze les leren die niet in schoolboeken terug te vinden is! Wat Dino van zijn leraar vindt? “Ehren is de beste leraar ter wereld!”