Haar Baby Was Geboren Met Een Zeldzame Aandoening, Maar Moeder Maakt Er Het Beste Van.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Moederliefde is een van de meest krachtige dingen die er bestaan. Het kan iemands leven volledig vormen en het heeft veel impact op het leven van een kind. Dit geldt des te meer voor een kind dat geboren is met een aandoening die extra aandacht en zorg vereist. Eli Thompson was geboren met een zeldzame aandoening die bekend staat als aangeboren arhinia. Arhinia is een zeer zeldzame aandoening waarbij een baby geboren wordt zonder neus of met een sterk onderontwikkelde neus. Door deze onderontwikkeling is er ook geen neusholte, bijholten en reuksysteem aangelegd.

baby-zonder-neus3

Mensen met arhinia zijn daardoor niet in staat te ruiken en proeven, maar het grootste probleem van de aandoening concentreert zich op de ademhaling. Zeker bij zuigelingen kan het een probleem zijn dat het niet mogelijk is om adem te halen door de neus. Om die reden krijgen de meeste kinderen die met arhinia geboren worden kort na de geboorte een tracheotomie of luchtpijpsnede om de ademhaling te vergemakkelijken.

Artsen schatten de kans dat een kindje ter wereld komt met arhinia op minder dan 1 op de 200 miljoen. De aandoening is daarmee extreem zeldzaam. Verder is Eli een uiterst gezonde jongen en zijn moeder is van plan om hem alle liefde, zorg en aandacht te geven die hij verdiend. Ze heeft inmiddels contact met een moeder die ook een zoon met deze aandoening heeft.