Hij Wordt Knalrood Nadat Hij Heeft Gezongen Voor De Jury… Maar Kijk Wie Er Aan De Zijkant Staat.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Muziek heeft meer invloed op ons als mens dan we misschien denken. Het bepaalt immers ons humeur en onze gedachten.

Denk maar eens terug aan een periode in je leven toen het wat minder ging; grote kans dat muziek geholpen heeft om toch door te zetten en er uiteindelijk sterker uit te komen. Het leren bespelen van een muziekinstrument kan ook dienen als muziektherapie, mede dankzij de kalmerende werking die het heeft.

In deze video maken we kennis met Jaycob Curlee, een jongen die dit zelf heeft ondervonden. Toen hij nog maar 5 jaar oud was kwam de kinderbescherming op bezoek en werd hij weggenomen bij zijn biologische ouders.

muziektherapie

Zijn toenmalige thuissituatie was schreiend aangezien zijn ouders vaak drugs gebruikten en veel in de gevangenis zaten. Dit was duidelijk geen gezonde omgeving voor een kind om in op te groeien.

Toen Jaycob en zijn zusje pleegzorg kregen, begon hij zich bezig te houden met muziek om even afgeleid te zijn. Uiteindelijk besloten zijn ouders om al het contact met hem te verbreken. En hoewel zijn vader en moeder hem niet best hadden behandeld, miste hij hen enorm.

Maar op een dag veranderde zijn leven compleet. Na een lange periode van onbegrip over het gevoel waarom niemand van hem kon houden, ontmoette Jaycob en zijn zus eindelijk hun ouders. Nu maakt Jaycob handig gebruik van zijn muzikale talenten die hij ontwikkelde in de moeilijkste periode uit zijn leven. Hij maakt zijn dromen waar.

Bekijk zijn auditie hieronder en denk even terug aan alles wat hij heeft meegemaakt terwijl je zijn optreden bekijkt. Wij konden onze tranen niet in bedwang houden.