Moeder giraffe wacht tot haar pasgeboren baby een teken van leven geeft..

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Ik kan me niet voorstellen hoe bijzonder het geweest moet zijn om tijdens een dagje uit dit wonder mee te mogen maken!

Het is voor de tweede keer in een paar maanden dat in deze dierentuin in Memphis een girafje wordt geboren! Terwijl de moeder in het giraffen-verblijf staat bevalt ze van een klein vrouwelijk girafje. Een aantal bezoekers van het dierenpark heeft het geluk om tijdens hun dagje weg dit wonder te aanschouwen! De moeder giraffe heet Sarabi. Zodra ze is bevallen van haar jong draait ze zich bezorgd richting het kleinte dat zonder te bewegen op de grond ligt. Ze kijkt gespannen tot haar jong een teken van leven vertoont. De omstanders houden hun adem in.

Girafte-geboorte-dierenpark-zoo

Dierenverzorger Richard Meek is blij verbaast wanneer het kleintje binnen enkele minuten al op haar pootjes staat. Normaal duurt het een uur voordat een pasgeboren jong kan staan. Deze kleine meid is super sterk en zet al snel haar eerste stapjes!

De bezoekers juichen en klappen wanneer het kleinte trots naast haar moeder staat. Ze weten zelf ook hoeveel geluk ze hebben dat ze deze geboorte hebben mogen zien! Mij favoriete stukje is wanneer de moeder haar jong aanmoedigt om haar eerste stapjes te nemen door haar zachtjes met haar poot een duwtje te geven.

De beelden kunnen voor sommige kijkers schokkend zijn omdat de hele geboorte is gefilmd. Ik vind het juist een prachtig wonder van de natuur!