Zo Krijg Je Een Gietijzeren Pan Weer Blinkend Schoon In Slechts 10 Seconden!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Hoe handig gietijzeren pannen ook zijn, er zit ook een nadeel aan: het schoonmaken. Gelukkig hebben wij de tip gevonden waarmee je jouw gietijzeren pan weer blinkend schoon krijgt in slechts 10 seconden!

Gietijzer is bestand tegen zeer hoge temperaturen, waardoor gietijzeren pannen ideaal zijn voor het snel dichtschroeien of karameliseren van vlees of vis. Maar het zwakke punt van een gietijzeren pan is het schoonmaken ervan. Je kunt een gietijzeren pan namelijk niet zomaar in de afwasmachine stoppen om de simpele reden dat hierdoor de laag eraf wordt gewassen. Daarnaast bevorder je ook het ontstaan van roest.

Afwassen met zeep dan maar? Niet doen! Zeep is zo’n beetje voor alles geschikt, behalve voor gietijzeren pannen. Door het gebruik van zeep was je de laag vet of olie die in een gietijzeren pan hoort weg. Zonde!

gietijzeren pan

ZIE OOK: Hij strooit zout in een koekenpan. Wat er even later gebeurt? Briljant!

Maar hoe maak je een gietijzeren pan dan op de juiste manier schoon? Wel, het is heel simpel. Je hebt nodig: een pan, wat zout en een beetje olijfolie. Bekijk in de onderstaande video wat je vervolgens doet om je pan weer blinkend schoon te krijgen in slechts 10 seconden. Vond je dit een nuttige tip, vergeet dit filmpje dan niet te delen met je vrienden op Facebook!

Volg ons op Facebook: