Dit Gebeurt Er Met Je Lichaam Als Je Iedere Dag Gember Eet!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Gember is een van de ingrediënten al lange tijd wordt gebruikt in de geneeskunde. De gemberwortel heeft namelijk veel positieve effecten op onze gezondheid.

Gember wordt in veel gerechten gebruikt vanwege haar scherpe smaak, maar wist je dat gember ook heel goed is voor je lichaam? Toch wordt gember door slechts weinig mensen echt regelmatig gegeten, maar ik weet zeker dat dit zal veranderen na deze lijst over de gunstige eigenschappen van gember.

Gember kan niet alleen in warme gerechten worden verwerkt, het is ook lekker om bijvoorbeeld eens gemberthee te drinken. Of wat dacht je dan kaas met gember bij de borrel? Aan gember worden veel wonderbaarlijke eigenschappen toegeschreven, maar welke eigenschappen nou écht werken lees je in het lijstje hieronder.

gember

1. Gember is goed voor het hart.

Uit onderzoek blijkt dat gember het cholesterolgehalte kan verlagen. In een 45-daagse studie van 85 mensen met een hoog cholesterolgehalte, verminderde 3 gram gemberpoeder per dag het cholesterol aanzienlijk. Een lager cholesterolgehalte vermindert het risico op een te hoge bloeddruk, beroertes en hart-en vaatziekten.

2. Het helpt bij verkoudheid.

Gingerol, de actieve stof in verse gember, kan volgens studies het risico op infecties verminderen. Gember werkt dus ontstekingsremmend en als antioxidant.

3. Gember helpt bij misselijkheid.

Wist je dat gember het ideale geneesmiddel is tegen misselijkheid? Studies tonen aan dat gember onder meer misselijkheid verlicht na een operatie en tijdens de zwangerschap.

gemberthee

4. Het is goed voor de maag.

Gember is een welbekend huismiddel bij diverse maagklachten. Gember verbetert de spijsvertering, vermindert een opgeblazen gevoel en kan helpen bij diarree.

5. Gember kan migraine verlichten.

Gember verhoogt het aandeel ontstekingsremmende stoffen in de bloedsomloop, mits het dagelijks wordt gebruikt. Het werkt tevens tegen misselijkheid tijdens een migraine-aanval. Studies hebben aangetoond dat gember even effectief is als Sumatriptan, een geneesmiddel dat vaak wordt voorgeschreven bij ernstige migraine. Daarnaast zijn de bijwerkingen van gember milder dan die van Sumatriptan.

6. Het helpt bij gewichtsverlies

Van gember eten val je niet af, maar het is wel een goede aanvulling als je in vorm wilt blijven. Uit een studie van Columbia University blijkt dat het gemakkelijker is om honger te weerstaan ​​als je ’s ochtends of ’s avonds gember eet.

Vergeet dit lijstje niet te delen met je vrienden op Facebook – zo worden we er allemaal gezonder van!

Vond je dit leuk? Like ons en mis niks!