Gaspit Schoonmaken? Vervelend Werkje, Maar Met Deze Trucs Is Het Zo Gedaan!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Het gasfornuis poetsen is een klusje dat veel mensen liever overslaan. Maar houd je het niet goed bij, dan kan het fornuis flink vies worden met aangekoekte voedselresten.

Want zeg eens eerlijk: maak jij na het koken altijd je gaspitten schoon? Grote kans van niet, maar het is in ieder geval verstandig om de gaspitten eens in de zoveel tijd een grondige schoonmaakbeurt te geven. Vandaar dat we hieronder 10 handige tips voor je hebben verzameld om het schoonmaken van je gaspitten gemakkelijker te maken. Let op: doe de pitten niet in de vaatwasser, daar worden ze dof van. Wil je je gaspitten altijd schoonhouden, dan kun je het beste wat aluminiumfolie om de pitten doen tijdens het koken. Lees de beste tips hieronder!

gaspit gasfornuis

  • Om je gaspitten grondig schoon te maken kun je een ontvettend schoonmaakmiddel gebruiken, zoals Dusty van de Wibra. Spuit dit erop en laat het een uur intrekken. Maak haar daarna schoon met een vochtige doek.
  • Gebruik een flinke scheut ammoniak en een scheutje schoonmaakazijn om je gaspitten schoon te maken. Laat het een nachtje zitten en de volgende ochtend kun je het voorzichtig met een staalsponsje schoonmaken.
  • Zitten er aangebrande resten op je gaspitten? Met een beetje waspoeder (10 min erop laten zitten) komen alle verbrande resten los!
  • Is je gasfornuis te vies om op te koken? Spuit er dan wat Muscle ovenreiniger op. Wacht een kwartiertje en je veegt alles er zo af.
  • Vul een bak met cola en leg daar je vieze gaspitten in. Na een half uurtje kun je al het vuil er met een schuursponsje afhalen. (Meer tips hieronder)

gasfornuis fornuis

  • Je kunt gaspitten ook schoonmaken met een stoomreiniger. Zorg er wel voor dat je ze naderhand goed laat drogen, anders krijg je geen vuur.
  • Laten weken met soda en heet water en je poetst het daarna veel makkelijker weg, zonder te krassen.
  • Doe de gaspitten in een plastic zak samen met een scheutje ammonia en een beetje water. Laat dit een nacht buiten liggen en ze zijn weer blinkend schoon.
  • Gebruik en steradent tablet om ze in te laten weken.
  • Hoewel je het niet zou denken, helpt ouderwets afwasmiddel goed bij een milde laag vuil.

Ik heb een paar tips zelf uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat mijn gaspitten nu weer stralend schoon zijn! Vooral de truc met cola werkte erg goed. Welke tips ga jij uitproberen? Laat het weten en vergeet deze handige schoonmaaktips niet te delen met je vrienden op Facebook!