Als Je Jouw Kinderen Ooit In Deze Positie Ziet Zitten, Stop Hen Dan Onmiddellijk! De Reden? Ik Had Geen Idee…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

De W-zit bij kinderen, ook wel de omgekeerde kleermakerszit genoemd, is een zithouding waarbij kinderen op de grond of bank met hun benen in de vorm van een ‘W’ zitten.

Hoewel veel kinderen dit een comfortabele houding vinden, kan het op korte en lange termijn voor gewrichts- en spierklachten zorgen, met name in de rug, heupen, benen en voeten. Daarom is het belangrijk de W-zit niet te stimuleren.

In bepaalde gevallen is de W-zit echter een normale zitpositie, bijvoorbeeld als kinderen tijdens het spelen van zitpositie wisselen en dit als een tijdelijke zit aannemen. Zorg er alleen voor dat het kind niet langdurig in deze positie zit, want dan kunnen de spieren zich onvoldoende ontwikkelen. De gevolgen: naar binnen gedraaide voeten en onderontwikkelde romp- en rugspieren.

fysiotherapie

ZIE OOK: Deze jongen wilde niet meer leven omdat hij zo’n pijn in zijn rug had, maar een bezoek aan de chiropractor veranderde alles.

Maar hoe kun je dit voorkomen? Fysiotherapie is een oplossing, of steunzolen om het naar binnen draaien van de voeten te reduceren. Het belangrijkste is om kinderen te stimuleren een betere zitpositie aan te nemen. Denk hierbij aan de kleermakerszit, met beide benen dezelfde kant op of met de benen recht vooruit.

Vergeet deze belangrijke informatie niet te delen met alle ouders op Facebook, want ik weet zeker dat velen niet op de hoogte zijn van de risico’s van deze houding.

Volg ons op Facebook: