Houdt je bananen tot wel 2 weken langer goed met deze geweldige tip. Iedereen moet dit weten!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Bananen zijn hartstikke lekker en natuurlijk ook super gezond. Dagelijks een banaantje eten is gewoon ontzettend goed voor je gezondheid.

Wat alleen wel vervelend is van bananen is dat ze vaak maar een dag of vier mooi rijp zijn en daarna al snel verkleuren en niet lekker meer zijn. Niemand wil natuurlijk een verkleurde en bruine banaan eten. Hoe dat komt is vrij eenvoudig uit te leggen – als het steeltje beschadigt raakt dan ontstaat er een ‘’wond’’ in de schil. Als er zuurstof in deze wond komt dan versnelt dit het rijping proces waardoor de banaan al snel een bruine kleur over zich heen krijgt.

banaan12

De oplossing voor dit is heel eenvoudig! En je heb de spullen waarschijnlijk allang in huis liggen. Met deze handige truc blijven je rijpe vezelrijke bananen een stuk langer vers, tot wel een week langer zelf! En wie kan ons daar nou beter bij helpen dan onze goede vrienden van ‘Handig‘!

In de onderstaande video wordt nog eens dunnetjes uitgelegd hoe je dit precies moet doen. Ik durf te wedden dat iedereen deze tip wel kan gebruiken!

Abonneer je op het Youtube kanaal van Handig:

Vond jij deze video ook zo leuk? Vergeet deze dan zeker niet te DELEN met al je vrienden en familie op Facebook!

DIT MOET JE ZIEN
Deze 11 planten verbeteren de slaap en zuiveren de lucht in je slaapkamer Met deze 11 planten in je slaapkamer slaap je binnen enkele minuten!
9 trucjes om je tanden binnen 60 seconden witter te maken Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!
11 tips om rusteloze benen te verhelpen Lees verder om erachter te komen wat de 11 tips zijn om jezelf te ontzien van deze afschuwelijke pijn.
Verminder rimpels door deze 11 voedingsmiddelen te eten Beter dan botox? Verwijder rimpels in 2 minuten door deze methodes te gebruiken!
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!
11 shockerende manieren waarop kokosolie je leven verandert Gezondheidsexperts zeggen dat kokosolie goed voor je is, maar DIT is wat ze je niet vertellen!