Dit Gebeurt Er Met Je Lichaam Als Je Een Maand Lang Dagelijks 2 Bananen Eet…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Wetenschappers en voedingsdeskundigen hebben inmiddels uitgevonden dat het eten van bananen een flinke invloed kan hebben op je gezondheid.

Het lijkt op niets meer dan een gewoon stuk fruit dat je af en toe eet als je er trek in hebt, maar vergis je niet: een banaan is zoveel meer dan dat. Bananen kunnen namelijk een grote invloed hebben op de werking van je lichaam.

We weten allemaal dat bananen vol zitten met vitaminen en energie-oppeppers zoals glucose, fructose, vezels, noem maar op. Dit is de reden waarom banaan het favoriete fruit is van veel toonaangevende atleten. Maar de banaan kan méér behalve je energiepeil een grote opkikker geven. Bekijk hieronder wat er gebeurt als je dagelijks 2 bananen gaat eten…

fruit

1. Depressie

Veel mensen die lijden aan een depressie ervaren een significante verbetering na het eten van bananen. Bananen zijn namelijk rijk aan serotonine, een neurotransmitter die je helpt te ontspannen, je stemming verbetert en depressiviteit kan verminderen.

2. Zenuwen

Doordat bananen rijk zijn aan vitamine B, hebben ze het vermogen om het zenuwsteel te kalmeren en te ontspannen.

3. Ochtendmisselijkheid

Last van ochtendmisselijkheid? Eet een banaan! Je bloedsuikers zullen op peil blijven en dat beschermt je tegen ochtendmisselijkheid.

4. Katers

Om snel van een kater af te komen is het verstandig om een bananenmilkshake met honing te bereiden. De banaan zal je maag kalmeren en de honing zal de verlaagde bloedsuikerspiegel verhogen. Daarnaast zal de melk het lichaam hydrateren.

5. Constipatie

Bananen zijn rijk aan vezels die een regelmatige stoelgang kunnen stimuleren en constipatie kunnen verlichten.

6. Bloeddruk

Omdat banaan rijk is aan kalium en weinig natrium bevat, is het de perfecte combinatie voor een gezonde bloeddruk.

7. Maagzuur

Last van brandend maagzuur? Het eten van slechts één banaan kan direct de maagzuur symptomen kalmeren. Bananen bevatten namelijk natuurlijke maagzuurremmers.

8. Stimuleer je hersenen

Een studie uitgevoerd bij 200 leerlingen heeft aangetoond dat het eten van bananen de hersenen kan stimuleren. De deelnemers consumeerden een banaan bij het ontbijt en tijdens de lunch. De resultaten toonden aan dat deze vrucht hun leervermogen verbeterde, wat hen uiteindelijk hielp bij het maken van hun examens.

Het mooiste is natuurlijk dat de banaan overal verkrijgbaar is, in tegenstelling tot dure medicijnen. Dus waar wacht je nog op? Eet snel nog even een banaan en vergeet dit artikel niet te delen met je vrienden op Facebook!

Volg ons op Facebook: