Kleine Zwerfkat Loopt Naar Deze Man Toe. Seconden Later? Ik Heb Nog Nooit Zoiets Schattigs Gezien!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Natuurfotograaf Mitsuaki Iwago was aan het filmen op het Japanse eiland Okinawa toen een onverwachte bezoeker vriendschap met hem probeerde te sluiten. Tijdens zijn opname kwam er een zwerfkat aangelopen die besloot een handje te helpen. In eerste instantie was de nieuwsgierige kat ietwat voorzichtig, maar zodra hij doorheeft dat de man vriendelijk is, klimt hij op zijn hoofd — en dat alles terwijl de man nog aan het filmen is! Uiteindelijk ging de kitten lekker opgerold in de schoot van de man liggen om een dutje te doen. De fotograaf neemt wel vaker foto’s van katten die hij ontmoet, maar deze kat heeft zijn hart gestolen!

camera fotograaf

Tijdens een interview legde Iwago uit waarom hij het zo leuk vindt om katten te fotograferen — en hoe hij van zijn passie zijn beroep heeft gemaakt: “Hoewel ik veel verschillende dieren fotografeer, waren de eerste foto’s die ik schoot van een kat. Daarom hou ik zoveel van ze,” legt hij uit. “De zogenaamde ‘zwerfkatten’ hebben compleet andere uitdrukkingen en lichaamstaal dan katten uit andere regio’s. Op plaatsen waar mensen kalm en rustig zijn, zullen katten ook kalm en rustig zijn. In plaatsen met smalle wegen waar auto’s niet kunnen komen, zul je waarschijnlijk katten op het midden van de weg zien liggen. Dit zijn vaak relaxte katten die erg vriendelijk zijn,” vertelt hij uit ervaring.

Bekijk het filmpje van de kat hieronder. Heeft deze video je laten glimlachen, vergeet de vreugde dan niet te delen met je vrienden op Facebook.