Haar Baby Werd Al Na 7 Weken Geboren. Wat De Moeder Toen Deed, Choqueerde De Buitenwereld.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Mindy Raelynne Danison is 30 jaar als ze samen met haar echtgenoot besluit om het gezin nog verder uit te breiden. Het koppel heeft dan al vijf kinderen. Kort daarop wordt de jonge vrouw zwanger. Het koppel is dolgelukkig en hun zesde kind zou de naam Riley Jay Danison krijgen.

echo

Na 10 weken zwangerschap gebeurt er echter iets verschrikkelijks. Terwijl Mindy met haar moeder boodschappen doet, voelt ze iets wat op weeën lijkt. Riley komt doodgeboren ter wereld. Al na 7 weken is hij in het lichaam van zijn moeder gestorven. Mindy en haar echtgenoot zijn er kapot van, maar besluiten iets bijzonders te doen: ze willen hun baby fotograferen.

foetus

Ook een volgende zwangerschap liep slecht af voor Mindy. Baby Annabelle Elizabeth kwam eveneens doodgeboren ter wereld in het toilet van een tankstation. Mindy bracht haar overleden baby naar huis en maakte een foto van de foetus als aandenken aan haar dochter.

foetus

Nadat Mindy de foto’s online had gezet, werd ze door buitenstaanders fel bekritiseerd. Velen beschouwen de foto’s als schokkend, maar voor Mindy en haar gezin maken deze foto’s deel uit van het verwerkingsproces. Mensen die dichtbij dit gezin staan, zijn dan ook diep onder de indruk van deze foto’s. “Zo kostbaar,” schrijft iemand op Facebook.

gezin

En dat is precies wat Mindy met de publicatie van deze foto’s wilde bereiken – mededogen en begrip. Te vaak wordt er nogal losjes gedaan over een miskraam en rouwende ouders vinden dat ze niet serieus worden genomen. “Probeer het dan nog maar eens,” luidt het advies. Hoe jong de baby’s van de familie Danison ook waren, iedereen keek uit naar hun komst. Uiteindelijk koos deze familie ervoor om Riley en Annabelle te cremeren. Vandaag de dag bewaren ze het as in kleine relikwieën bij hen thuis.

relikwieën

Momenteel is Mindy alweer 24 weken zwanger van een tweeling, Gloriana en Garret. De foto’s van haar overleden baby’s laat ze gewoon op Facebook staan, hoewel vele gebruikers de inhoud als ‘ongeschikt’ ervaren. Nu concentreert ze zich volledig op haar zwangerschap en haar kinderen.

gezin2

Mindy is een moedige vrouw en gaat op een geheel eigen wijze met het verlies om. Als jij ook van mening bent dat iedereen zijn of haar verlies op deze manier zou moeten kunnen verwerken, deel dit bericht dan met iedereen die je kent.