Verpleegster filmt een uniek moment waarbij de baby geboren wordt met intacte vruchtzak.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

In de volgende video wordt het extreem zeldzaam fenomeen gefilmd, waarbij een baby wordt geboren met de volledige vruchtzak nog intact.

Een baby wordt beschermd door de vruchtzak tijdens de zwangerschap. Normaal knapt de vruchtzak vanzelf als de baby wordt geboren. Dan ‘breken de vliezen’, en verliest de moeder vocht. In extreem uitzonderlijke gevallen wordt een baby geboren met de vruchtzak nog volledig intact. Dat het er wat vreemd uitziet, betekent niet dat dit fenomeen gevaarlijk is voor de baby. In de meeste gevallen gaat het om baby’s die te vroeg worden geboren, aldus de inmiddels gepensioneerde gynaecoloog Bert Alberda.

vruchtzak

Soms laten de artsen de vruchtzak expres heel om het nog kwetsbare kindje te beschermen. Deze manier van bevallen is dus in principe niet schadelijk voor de baby zelf, maar wel héél zeldzaam! Bij 1 op de 80.000 foetussen komt dit voor.

De onderstaande video is recentelijk opgenomen in een ziekenhuis in Spanje en neemt je mee in het bijzondere moment van een baby die geboren wordt in een nog volledig intacte vruchtzak, en dat slechts minuten nadat zijn tweelingbroer werd geboren. Let op, het filmpje hieronder bevat beelden die voor sommigen als schokkend kunnen worden ervaren.