Een vader en zijn baby zijn druk met elkaar in gesprek. Maar als papa DIT zegt? Hilarisch!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Voordat baby’s leren praten zoals jouw en mij, zijn ze al gevoelig voor bepaalde klanken en toonhoogtes van gesproken taal.

Ze nemen ontzettend veel verschillende nuances in zich op. In de eerste maanden communiceert een baby voornamelijk op basis van reflexen. Het lacht, huilt, kijkt u aan, kijkt weg, beweegt, of huilt gewoon keihard. Het geeft hiermee zijn lichamelijke behoeften aan en reageert op je stem of gewoonweg op geluiden in zijn omgeving. Ook kunnen jonge baby’s al eenvoudige mond- en tongbewegingen imiteren van zijn/haar ouders.

lachen

Ze slaan bepaalde tonen op en leren uiteindelijk zelf ook woorden te vormen. Uiteraard zijn de ouders en andere naaste familie van baby’s een belangrijke factor in dit stadium van het leven van een baby.

Maar soms zijn baby’s zo verrukt van bepaalde klanken en woorden dat ze er maar GEEN genoeg van kunnen krijgen. De vader uit de volgende video heeft twee bepaalde woorden die bijzonder in de smaak vallen van zijn kindje. Het gesprek wat daarop volgt liet mij van oor tot oor glimlachen.

Want zeg nou zelf, leuker dan DIT wordt het gewoon niet!