Familie Geeft Stervende Pitbull De Vakantie Van Zijn Leven.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Fotograaf Zhenia Bulawka en haar vriend Christian wouden hun hond, Mr. Dukes, een speciale vakantie geven, eentje waarvan ze wisten dat hij ervan zou genieten. De Amerikaanse staffordshireterrïer had twee jaar lang tegen mestcelkanker gevochten, maar ze wisten al snel dat het tijd werd om afscheid te nemen. Speciaal voor die dag besloot de familie om samen met hem op een hele speciale vakantie te gaan. Zhenia deelde haar foto’s met het internet en we waren geraakt door het verhaal:

“Dit is een fotoserie die ik in Augustus heb gemaakt in Assateague, Maryland. Mijn vriend Christian en ik namen onze drie pups mee en samen overnachtten we aan het strand. We hebben deze reis geboekt ter ere van onze 11 jaar oude Amerikaanse staffordshireterrïer, Dyuki (Mr. Dukes). Hij was destijds in het laatste stadium van een derdegraads mestcelkanker. Zijn favoriete activiteit was het zwemmen in ons familiezwembad, maar hij had nog nooit de oceaan gezien. Het was een speciale en zeer indrukwekkende reis voor ons en ik ben ontzettend dankbaar dat het gelukt is om het te laten gebeuren. Hij is een maand later overleden, maar hij heeft bijna twee jaar lang zo hard en sterk gevochten.”

familie-neemt-pup-mee-op-vakantie

“De rit naar Assateague duurde ongeveer 3 uur en we werden constant bestraald door het zonlicht. Maar op het moment dat we de oceaan ingingen, begonnen de wolken te komen en ging het regenen. Maar wat maajt dat uit? We houden van regen!”

hond-in-oceaan

“We waren de enigen in de buurt, dus lieten we Ruby als eerste los. Ze ging helemaal alleen het water in, maar al snel rende ze weer terug op weg naar de kust toen ze de geluiden van de opkomende golven hoorde. Maakt niet uit, ze ging er gauw weer terug in om van het water te genieten.”

hond-op-strand

Ik had het eten al op tijd voorbereid. Aangezien deze reis op het laatste moment was gepland, waren we niet zo zeker of er wel hondvriendelijke hotels aanwezig waren in de buurt. Met drie honden uit eten gaan zou sowieso al een uitdaging zijn geweest. Hier zie je Christian die zijn heerlijke roastbeef deelt met Dukes—zonder uien natuurlijk.

hond-in-hotel

Natuurlijk kwam de zon gelijk terug nadat we weggingen. De lucht was niet helemaal helder, maar het was net helder genoeg voor ons om te genieten van de meest magische zonsondergang vanaf ons hotelbalkon. We brachten onze nacht door in Ocean City, wat slechts 15 minuten van Assateague verwijderd is. Het was een geweldig hotel met geweldige service, en het mooiste is: ze houden van pitbulls!

pitbull

“Tijd voor een wandeling.”

tijd-voor-een-wandeling

“Het zand hier was zo fijn en koel.”

zand

“Tijd om te gaan slapen.”

slapende-hond

“Ruby was altijd de eerste die in slaap viel.”

ruby-eerste-hond-die-in-slaap-viel

“En Violet was altijd de eerste die wakker werd.”

hond-wakker

“We zijn weer terug op het strand en het was een zonnige dag. Ik draag mijn favoriete stukje sieraad – een verjaardagscadeau van Christian. Hij had deze armband speciaal voor mij laten maken. Als je goed kijkt kun je waarschijnlijk zien welke Ruby is en welke Dukes. Helaas konden we nergens een derde hoofd op laten maken. Arme Violet!”

honden-op-strand

“Kijkende mensen.”

hond-aan-zee

“Dukes was mijn beste vriend. Hij was tevens mijn beste maatje omdat zijn passie voor het leven me een constante bron van inspiratie gaf. Ik raakte nooit verveeld als ik hem fotografeerde. Sinds zijn overlijden is me meerdere malen vertelt hoe gelukkig Dukes was om ons als baasjes te hebben. Maar eigenlijk ben ik degene die geluk moet hebben dat ik hem had. Hij was de slimste, grappige, loyaalste, sterkste, maar ook de gevoeligste hond. Hij heeft mijn leven veranderd en ik zal hem voor altijd gaan missen.”

Deel dit liefdevolle eerbetoon aan Mr. Dukes met vrienden en familie!

Bron: Reshareworthy/Zhenia Bulawka.