Elvis zingt een prachtige versie ‘Unchained Melody’ slechts 6 weken voor zijn dood..

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

De dood van Elvis Presley schokt in 1977 de hele wereld. Miljoenen fans rouwen om de dood van deze muziek legende.

Met zijn muziek heeft Elvis miljoenen mensen geraakt en geïnspireerd. In 1977 had niemand kunnen bedenken dat de zanger 40 jaar na zijn dood nog steeds erg gemist wordt! Zijn muziek leeft voort maar de King zelf zal nooit meer zingen. Naar mate Elvis ouder wordt gaat hij steeds ongezonder leven. Drugs, alcohol en ongezond eten beheersen zijn leven volledig. In 1977 is hij zo ongezond bezig dat hij verschillende ziektes en aandoeningen heeft opgelopen door zijn leefstijl. Zijn hart is vergroot, hij heeft darmproblemen en hij leidt aan een depressie.

elvis-presley

Zijn verslaving en depressie beginnen bij Presley de overhand te krijgen. Maar zoals iedere muzikant zal begrijpen, the show must go on. Elvis liet zijn persoonlijke problemen niet het plezier van optreden voor hem verpesten. In 1977, 6 weken voor zijn dood, negeert Elvis het advies van zijn arts niet meer op te treden en rust te pakken. Hij besluit zijn show door te laten gaan en zingt de volgende versie van ‘Unchained Melody’.

Dit emotionele optreden laat alle kanten van de King zien. Hij is een fantastische muzikant en zanger maar je ziet ook duidelijk dat het niet goed met hem gaat. Later blijkt dat hij artsen hem meerdere sterke pijnstillers hebben gegeven om de show te kunnen doen. Hoewel zijn gezondheid zwak is is zijn stem enorm sterk!