Deze Simpele Truc Kan Een Baby Redden Van Verstikking. Iedereen Zou Dit Moeten Zien!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het altijd verstandig om een EHBO koffer of verbanddoos bij je te hebben om zelf eerste hulp te kunnen verlenen, maar soms doen zich andere gevaren voor waar je niet op gerekend hebt, bijvoorbeeld verstikking. De juiste handelingen bij verstikking kunnen vaak iemands leven redden. Volwassenen stikken het vaakst in voedsel, vooral als er neurologische aandoeningen zijn waardoor de slikreflex gestoord is. Bij pasgeborenen zijn de slikreflexen nog niet goed ontwikkeld. Kinderen, vooral peuters, stikken soms ook in speelgoed, munten en andere voorwerpen die ze in hun mond stoppen.

ehbo eerste hulp verlenen

Daarom is het van levensbelang om goed voorbereid te zijn. Een EHBO of BHV training (bedrijfshulpverlening) volgen is bijvoorbeeld al een goed begin. Niet alleen voor je eigen kindje, maar ook voor het geval je EHBO bij een ander moet verlenen.

In de video die je zo gaat zien maken we kennis met vier geanimeerde voorwerpen — een pennendop, knikker, prinses en een geleibaby — die het zat zijn om te dienen als verstikkingsgevaar. Deze 40 seconde durende video laat op een speelse manier zien wat je moet doen om het leven van een stikkende baby te redden. De video is onderdeel van een campagne van St John Ambulance. We weten allemaal dat baby’s de neiging hebben om van alles in hun mond te stoppen, dus deze video dient als een geweldige bron voor zowel ouders als nieuwsgierige kinderen.

Ouder of geen ouder, dit is absoluut een video die iedereen zou moeten zien. Vergeet hem daarom niet te DELEN op Facebook om zo iedereen op de hoogte te brengen van deze techniek!