Eet Jezelf Blij: 9 Etenswaren Waar Je Gelukkiger Van Wordt

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Eten en drinken waar je je energiek en gelukkig door voelt. Kan dat en zo ja, hoe doe je dat? Wetenschappelijk bewezen is er helaas nog erg weinig, maar er zijn wel steeds meer aanwijzingen dat bepaalde voedingsmiddelen een belangrijke rol spelen bij je stemming. Door je vol te proppen met hamburgers en chips voel je je na afloop waarschijnlijk alleen maar slechter. Daarentegen knap je van deze 9 voedingsmiddelen echt wel op. Sterker nog, je gaat je er zelfs gelukkiger door voelen! Wist jij namelijk dat je van chocolade blij wordt? Vanaf nu wel!

1. Pure chocolade

chocolade

We grijpen niet voor niets naar de chocola als we ons heel ongelukkig voelen, want je gaat je echt beter voelen! Pure chocolade verbetert de bloedsomloop naar de hersenen en verstrekt de concentratie. Hierdoor voel je je meer energiek en levendig! Je moet alleen niet gaan overdrijven want je hebt maar een paar gram pure chocola nodig voor dit effect… Dat is dan weer jammer!

2. Honing

honing

Honing zit vol met nuttige voedingsstoffen die helpen tegen ontstekingen. Je krijgt er meer energie van en zit daardoor vaak beter je in vel. Omdat honing je hersenen beschermt tegen ontstekingen, wordt de kans op een depressie kleiner. Sommige vormen van depressies komen namelijk voort uit ontstekingen in het hoofd.

3. Cafeïne

cafeine

Chocolade bevat, net als bijvoorbeeld koffie en thee, cafeïne. Van deze stof is de opwekkende werking wel wetenschappelijk aangetoond. Cafeïne werkt stimulerend op de hersenen, nieren, maag en darmen en verdrijft het gevoel van vermoeidheid. Vooral in koffie is de stof actief. Cafeïne wordt ook snel opgenomen in je bloed, de helft al drie tot vier minuten na het drinken van een kop koffie. Te veel cafeïne is niet goed, en kan het moeilijk maken in slaap te vallen. Bij sommige mensen is dat al het geval bij één kopje koffie dat ze ‘s avonds drinken.

4. Kokosnoot

kokosnoot

De kokosnoot wordt altijd als erg ongezond gezien, maar ondanks de vele calorieën kun je er prima van genieten. Want kokosnoot bevat triglyceriden, speciale vetten die zorgen voor een beter humeur en gezondere hersens. Daarnaast bevat het veel vezels: goed voor de werking van de darmen. Dus geniet, maar eet met mate!

Pages: 1 2