Een Jongen Met Autisme Werd Vernederd In Een Restaurant, Totdat Er Iets Inspirerends Gebeurde…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Naar een restaurant gaan met kinderen is voor ouders in sommige gevallen al lastig genoeg, laat staan als je een zoon of dochter hebt met de diagnose autisme. Uit eten gaan kan dan nare reacties van omstanders opleveren, zoals te zien is in het volgende filmpje. Kinderen met de diagnose autisme kunnen vaak uitdagend gedrag vertonen, wat voor sommige mensen als storend wordt ervaren. Hun taalgebruik, het herhalen van bepaalde woorden en gedragingen zijn klassieke symptomen van de aandoening en kunnen variëren in intensiteit.

autistische-jongen-in-restaurant

De mensen van “What Would You Do?” zetten verborgen camera’s neer in een restaurant om te zien hoe omstanders reageren als ze een familie zien met een autistisch jongetje dat vernederd wordt door een andere gast uit het restaurant — iets waar de ouders van kinderen met autisme veel mee te maken hebben. Het begint lichtelijk uit de hand te lopen wanneer het jongetje langs de tafel loopt van de man en een frietje meeneemt.

Vervolgens zegt de man tegen de familie dat ze maar naar huis moeten gaan omdat ze hier iedereen lastig vallen. Zodra de man dat zegt is de maat voor de omstanders vol en wijzen ze hem op zijn gedrag. Uiteindelijk verlaat de man het restaurant tot grote vreugde van de omstanders. Maar dan gebeurt er iets wat niemand zag aankomen…