Een Jongen Laat Expres Zijn Portemonnee Vallen Voor De Neus Van Dakloze Mensen In Dit Geweldige Experiment

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Niet iedereen is altijd even eerlijk. Zeker niet als het om geld gaat. Wat zou jij doen als je zag dat iemand zijn portemonnee op straat verliest? Eerlijk teruggeven of kijken of er geld in zit en dat voor jezelf houden? Veel mensen zouden voor het tweede kiezen. Gelukkig is niet iedereen zo en bestaat er toch nog een beetje eerlijkheid in de wereld. Deze twee ‘ViralBrothers’, bekend op YouTube vanwege hun sociale experimenten, hebben onderzocht of dakloze mensen misschien wel eerlijker zijn dan mensen die niet dakloos zijn. In het filmpje wordt duidelijk dat veel daklozen de portemonnee toch voor zichzelf houden. Aan de ene kant snappen we dit natuurlijk wel, want die mensen hebben helemaal geen geld om te overleven en zijn blij met elke euro die ze krijgen. Later in het filmpje wordt duidelijk dat het daadwerkelijk loont om eerlijk te zijn. “There’s some magic in honesty” wordt er gezegd.
portemonnee

Na 5 dagen filmen en experimenteren komen deze twee broers een dakloze tegen die bereid is om de portemonnee terug te geven en vraagt vervolgens om wat geld om voedsel te kopen. En dat heeft hij geweten ook, want deze goede daad van de dakloze man wordt heftig beloond. Wat de beloning precies is? Bekijk het filmpje hieronder en je zult zien waarom.

Wat zou jij in zo’n geval doen? Deel dit filmpje met je vrienden en kijk of zij ook zo eerlijk zouden zijn als deze man.