Hij spendeerde 5 uur om een walvis te bevrijden uit een visnet. Wat de walvis dan doet? Ik ben sprakeloos..

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Walvissen zijn en blijven fascinerende dieren. Ook dierenactivist James Moskito heeft een passie voor deze bijzondere zoogdieren.

Diezelfde passie heeft hij ook voor duiken. Die combinatie zorgde voor een onvergetelijk moment voor James. Tijdens een duik voor de kust van Californië stuit hij met zijn team op een walvis die verstrikt is geraakt in een visnet. Maar dat is pas het begin van dit verschrikkelijke verhaal. Het visnet bleek vast te zitten aan een anker die zo ongeveer 1.3 ton weegt. Ze merkte dat het dier zichtbaar leed. Het was een kwestie van tijd voor het arme dier kwam te overlijden.

walvis

Als James ziet dat een aantal touwen van het net in het vlees van de walvis snijden, legt hij zijn hand op de walvis en fluistert: ‘Dit gaat pijn doen’. De walvis werkte volledig mee, en opende achteraf zijn bek, zodat de rest van de touwen verwijderd konden worden. In totaal zijn de mannen 5 uur bezig geweest.

Na urenlang zwoegen en zweten lukt het James uiteindelijk toch om het dier te bevrijden van het touw, maar tevens ook het anker. Als ze het dier in de diepte zien weg zwemmen lijkt het over. Maar dan gebeurt er iets magisch… De walvis duikt even later weer op, precies op de plek waar James zwemt! De emotionele momenten die dan volgen worden door de dierenactivist vertelt in het onderstaande filmpje.