Dit Jongetje Zat Zonder Jas In De Kou Op Straat. Dit Is Hoe De Mensen Reageerden

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Dit 11-jarig jongetje zat helemaal alleen in de kou op de bus te wachten, zonder jas of iets anders waarmee hij zich warm kon houden. Het was de bedoeling dat hij op klassenuitje ging, maar de juf was nergens te bekennen. Dus zit hij maar op het bankje te wachten in de ijzige kou. En dat trekt natuurlijk de aandacht. De mensen om zich heen die dit zagen gebeuren hadden twee keuzes: wegkijken en doen alsof er niks aan de hand is, of naar het jongetje toegaan en hem proberen te helpen. Wat zouden ze doen? Het antwoord vind je in de video hieronder (Tip: zet ondertiteling aan.)

wat-zou-jij-doen

 
Het jongetje heet Johannes, en gelukkig hoefde hij niet lang meer in de kou te zitten zonder jas. De scene was namelijk opgezet door een groep genaamd SOS Children’s Villages International Charity. Met dit experiment wilden ze aandacht vragen voor kansarme kinderen die het moeilijk hebben in Syrië. Daarom lieten ze mensen zien wat voor beeld het geeft als een jongetje bijna letterlijk aan het bevriezen is op straat. Waarschijnlijk had je medelijden met Johannes en wilde je hem helpen. Maar dit is de werkelijke situatie in Syrië op het moment waar 6.5 miljoen mensen onder lijden.

Het is soms moeilijk voor te stellen hoe slecht die mensen het hebben omdat de problemen zo ver weg lijken te zijn. Maar als je iets voelde voor Johannes en de andere kinderen die in deze afschuwelijke situatie zitten, dan kun je helpen door dit artikel te delen. Ook vind je hier meer informatie over de stichting.