Deze Gestrande Orka Was Zo Bang Dat Ze Huilde, Tot Deze Helden Haar Kwamen Redden!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Op een warme zomerdag bevond een troep orka’s zich in de buurt van de kust van Canada, op zoek naar voedsel. Maar dat ging echter niet geheel volgens plan…

Op een gegeven moment nam één orka een verkeerde beslissing; ze zwom te ver door richting het ondiepe water. Toen het tij keerde, strandde ze op de harde rotsen. Ze zat diep in de problemen en begon zelfs te huilen in de hoop dat iemand haar zou helpen.

Een man zag en hoorde de hulpeloze orka en belde direct de kustwacht op. Al snel waren een paar vrijwilligers ter plekke, waaronder dierenarts Hermann Meuter. Omdat de huid van de orka zo fragiel is, konden ze haar niet via de harde stenen richting de zee verslepen. Ze moesten snel iets doen.

dierenarts, orka, Canada reis, canada reizen

ZIE OOK: Ze waren tijdens het peddelen de hemel aan het filmen, maar wacht tot je ziet wat er toen gebeurde!

Om te voorkomen dat de orka zou uitdrogen, beschermden ze haar tegen de hitte en de zon. De reddingsoperatie duurde 8 uur voordat het tij eindelijk hoger werd, en de orka veilig weg kon zwemmen. De orka blies voordat ze in het water dook wat lucht uit haar blaasgat, alsof ze een afscheidsgroet en bedankje gaf. Bekijk hieronder de reddingsvideo en deel deze met je vrienden als je respect hebt voor deze reddingswerkers!

Vond je dit leuk? Like ons en mis niks!