Opeens staat er een enorme wolf naast hem. Maar wanneer ze oogcontact maken? Ongelooflijk!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Wie denkt aan Los Angeles, denkt waarschijnlijk aan Hollywood en aan alle bekende Amerikaanse sterren die in deze wereldberoemde stad wonen. Maar als je een uurtje het land inrijdt, kom je in een totaal andere wereld terecht.

Daar bevindt zich namelijk het “Lockwood Animal Rescue Center”, een 20 hectare groot opvangcentrum waar zich een hele hoop dieren bevinden, van alle soorten en maten. Maar dat is niet het enige. Dit opvangcentrum heeft een speciaal opgericht dat speciaal bedoelt is voor veteranen die oorlogstrauma’s hebben opgelopen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat bepaalde dieren een positief effect kunnen hebben op opgelopen trauma’s. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor veteranen, maar voor alle mensen die in de loop van hun leven te maken hebben gehad met traumatische gebeurtenissen. Het geeft deze mensen niet alleen een doel, maar het zorgt er ook voor dat de patienten een gevoel van acceptatie creëren.

In 2011 werd dit centrum opgericht door Matt en Lorin. Sindsdien heeft dit koppen ontelbare mannen en vrouwen geholpen bij een moeilijke periode in hun leven.

wolf1

In een opkomende documentaire genaamd “The War In Between” laat de therapie zien van twee individuen die meedoen aan dit programma.

wolf2

Filmmaker Riccardo Ferraris volgt een voormalige marinier genaamd James, en voormalig sluipschutter Juan als ze voor het eerst voet zetten in de opvang.

wolf3

De soldaten die in deze opvang terecht komen hebben moeite met het hervatten van een ‘normaal’ leven. Door in contact te komen met een groep wolven zorgt deze therapie ervoor dat ze een gevoel van acceptatie krijgen, en weer deel kunnen nemen in de normale samenleving.

wolf4

Dit gebeurt uiteraard onder streng toezicht van de verzorgers. Dit is misschien wel de meest bijzondere manier voor mensen om van hun trauma’s af te komen.

wolf5

wolf6

wolf7

Neem hieronder een bijzonder kijkje bij de intense therapieën die James en Juan ondergaan.