Deze Man Liet VIJF Duitse Herdershonden Uit Als Een Baas… Zonder Riem!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Op het eerste gezicht lijkt het of deze man gewoon een aantal Duitse Herdershonden uitlaat. Maar kijk goed, want ondertussen is er iets interessants gaande.

Elke hondenroedel heeft een roedelleider. In het wild gaat dat om de sterkste, grootste, meest dominante lid van de roedel. Dat geldt ook zo in de wereld van gedomesticeerde dieren.

Eigenaren die dit weten, weten ook dat zij in zo’n geval de baasjes zijn en zorgen voor gehoorzaamheid en goed gedrag. Er is nog nooit een beter voorbeeld hiervan gezien dan in dit filmpje. Je ziet onder andere hoe deze hondentrainings expert vijf – ja, VIJF – Duitse herders met gemak uitlaat… zónder riem.

man-wandelt-duitse-herdershonden

En dan te bedenken dat ik nog maar net één hond uit kan laten met riem. Wat de man in deze video doet is behoorlijk indrukwekkend en wij van Viralmundo hebben nog nooit zoiets eerder gezien. Geen een van de vijf Duitse herders heeft een halsband om en toch blijven ze de hele tijd in de buurt van hun baasje. Sinds de video viraal ging had het baasje Augusto veel kritiek gekregen op de manier hoe hij met zijn honden omging. Mensen beweerden dat de honden getraind werden met zogenaamde ‘shock collars’ en mishandeld werden.

Augusto zei dat die bewering simpelweg niet waar was. Hij vertelt: “Ik weet hoeveel training en energie ik in deze honden stop. Of je nou shock collars gebruikt of niet, het is niet gemakkelijk om dit te doen. Ik gebruik mijn lichaamstaal om de honden te laten zien dat ik wil dat ze dicht bij mij lopen.”

Wat vind jij hiervan? Een goed voorbeeld van de juiste training, of juist zielig? Laat het ons weten en discussieer mee in de reacties.