Deze Man Leefde Twee Dagen In Een Ikea Zonder Dat Ook Maar Iemand Hem Opmerkte!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

De Ikea, in Nederland beter bekend als dat basic Zweedse warenhuis en onder meer bekend van het goedkope ontbijt en de Zweedse balletjes; we zijn er allemaal wel eens geweest. Je kan er uren rondlopen op zoek naar die ene kast, bed, stoel, tafel, noem maar op. Of je komt er gewoon graag om potloodjes mee te nemen en te genieten van het (goedkope) ontbijt.

En je gaat er niet weg zonder dat je ook maar iets gekocht hebt, of je het nou nodig hebt of niet. Daarnaast zijn er mensen die nét een stapje verder gaan en proberen te overnachten in het doolhof van meubilair.

Bijna niemand is het gelukt, maar Harvey Champine, schrijver van de website Bro Bible wel. Hij heeft geprobeerd het zolang mogelijk vol te houden zonder ‘gepakt’ te worden. Hieronder lees je hoe dat precies verliep…

warenhuis

Hij legt uit hoe hij op zijn vrije dag naar een Ikea ging en vervolgens een hoop hotdogs naar binnen werkte. Daarna klom hij op een bed om eens even lekker uit te rusten, om vervolgens vier uur later weer wakker te worden. Geheel onopgemerkt. Maar toen hij wakker werd, was de winkel inmiddels al gesloten.

Door mijn slaperigheid had ik mijn wekker helemaal verkeerd gezet. Toen ik wakker werd was de Ikea al een paar uur dicht. Daar zat ik dan, opgesloten in een donkere kamer zonder ramen. Als hier bewegingssensoren ophingen dan was ik er gigantisch bij geweest en had ik uit mogen leggen waarom dit matras naar hotdog-achtig zweet rook. Ik kon dit bed nu niet verlaten. Het was vanaf nu mijn kamp. Dit moest mijn avontuur worden.

magazijn

Toen hij de volgende ochtend wakker werd, was het in de winkel al aardig druk met huiseigenaren en mensen die plastic meubilair voor hun gloednieuwe keukens aan het kopen waren. Champine gaat verder met uit te leggen hoe hij besloot om te gaan ontbijten in het Ikea-café en vervolgens een dutje deed onder een stapel tapijten.

De dag begon met een ontbijt in het café. Geld is overbodig als je mensen gewoon aanspreekt en vraagt of je hun overgebleven gehaktballetjes op mag eten. Daarna deed ik een dutje onder een stapel tapijten. Niemand vond dit vreemd.

Zo verbleef hij in totaal 2 dagen in de IKEA, totdat hij besloot dat het wel genoeg was geweest. Hoog tijd dus om naar huis te gaan. Maar niet voordat hij IKEA nog even een positieve beoordeling gaf op TripAdvisor. ‘5 sterren, ik kan niet wachten om weer terug te komen!’