Deze Dakloze Man Viel Neer Op Straat. Je Hart Zal Breken Wanneer Je Ziet Wie Hem Helpt.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Wat zou je doen als je een man op straat neer zag vallen en hij zonder hulp niet meer op kon staan? Zou je hem helpen? Gelukkig zijn de meeste mensen bereid om op zo’n moment een helpende hand te bieden. 

Maar wat als die man dakloos is? Zou je hem dan ook helpen, of liever niet? Zou het je op andere gedachten brengen? 

Deze video geeft antwoord op de vraag: Heeft het uiterlijk van iemand invloed op het gedrag van mensen? De jongens uit het filmpje namen de proef op de som en dit experiment resulteerde in een aantal verrassende reacties…

sociaal-experiment

In de eerste instantie is te zien hoe een ‘succesvolle’ zakenman struikelt en op de grond valt. Veel mensen snellen naar hem toe om hem te helpen, wat prachtig is om te zien. Maar wat gebeurt er als een man die eruit ziet als een dakloze hetzelfde overkomt? Bekijk de onderstaande video om erachter te komen. Sommige reacties van mensen zijn te verbazingwekkend voor woorden, en wij vinden dat iedereen de dakloze man had moeten helpen. Hij is toch ook gewoon een mens, net als ieder ander? Wat vind jij van dit experiment? Laat het ons weten en wees niet bang om deze video te delen als je hem belangrijk vond.