Deze Baby Slaapt In Een Kartonnen Doos. De Reden Waarom? Dit Zouden Ze Overal Ter Wereld Moeten Doen!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

In Finland zijn er duizenden baby’s die zacht en rustig slapen — maar niet in ledikantjes. Nee, ze slapen in kartonnen dozen. Dit klinkt misschien een beetje gek of zielig, maar als je in Finland woont dan weet je dat de normaalste zaak van de wereld is.

Daar doen ze dit namelijk al jaren en dit concept gaat al generaties lang mee. Sterker nog, zelfs mensen buiten Finland zijn hier groot voorstander van.

Deze baby heeft geen luxe ledikant nodig.

ledikant

Kijk eens naar dat onwijs schattige olifantenpatroontje. Een ander pluspunt van deze doos is zijn kleinere formaat.

Deze dozen zijn cadeautjes van de Finse overheid; ze zijn afkomstig van de instelling van sociale zekerheid, Kela. Ze worden aangeboden aan iedere zwangere (adoptie)moeder in het land, ongeacht haar achtergrond, religie, afkomst of inkomen. Alle kersverse moeders krijgen zo’n doos.

En daar stopt het niet. In de doos vinden de toekomstige moeders pyjama’s en andere kleding. De doos bevat ook een slaapzak, luiers, shampoo, lakens en een klein matras dat precies in de doos past. Wanneer alle spullen uit de doos zijn gehaald, wordt het kleine matras erin gelegd en kan de baby erin gaan slapen.

Deze aanstaande ouders hebben net hun doos binnengekregen en ze zijn er duidelijk erg gelukkig mee!

ouders

Als ouder ben je niet verplicht om de kartonnen doos aan te nemen. Daarnaast kan je kiezen voor een vast bedrag van 140 euro, maar ongeveer 95% van de ouders kiezen ervoor om de doos aan te nemen, mede omdat de spullen in de doos veel meer waard zijn dan 140 euro. De doos kan gewoon opnieuw gebruikt worden als je meerdere kinderen krijgt.

De kartonnen doos wordt geleverd met al deze items. Kleuren variëren van jaar tot jaar.

babykleding

De pakketten bevatten ook bruikbare items voor ouders, zoals katoenen zakdoeken, BH vullingen en condooms.

De traditie begon in 1938 en was toentertijd alleen beschikbaar voor gezinnen met een lager inkomen, maar in 1949 werd de kartonnen doos voor iedere aanstaande ouder beschikbaar.

En de ouders? Die zijn al decennia lang verliefd op dit concept. De kartonnen doos is zo geliefd dat het zelfs onderdeel is geworden van de Finse cultuur. Wat vind jij van dit idee? Vind je dat we dit in Nederland en België ook aan moeten schaffen? Wees niet bang om je mening te geven en dit artikel te delen op Facebook!