Deze 8 Alledaagse Voorwerpen Bevatten Meer Bacteriën Dan Een Toiletpot. En Je Gebruikt Ze Allemaal.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Ze bestaan echt: dingen die veel, maar dan ook echt veel ranziger zijn dan je toiletbril. Denk aan een keukendoekje of zelfs het kussen waar je iedere nacht lekker je wang oplegt. Wij weten in ieder geval zeker dat je na het zien van deze foto’s véél vaker je handen gaat wassen!

1. Je smartphone

smartphone

Het Engelse consumententijdschrift Live Science heeft ontdekt dat op een mobieltje 100 keer meer bacteriën huizen dan op een doorsnee toilet. Het merendeel van de bacteriën op gsm’s zijn onschadelijk. Maar het griep- en verkoudheidsvirus en bacteriën die huidaandoeningen veroorzaken, komen zeer regelmatig voor. Zeker wanneer een telefoon door meerdere mensen wordt gebruikt, kunnen de ziekteverwekkers schade aanrichten. Sommige gsm’s waren zelfs zo smerig dat onderzoekers er de moeilijk bestrijdbare ziekenhuisbactie (mrsa) op aantroffen. Één mobiele telefoon bevatte zo een hoge concentratie van potentiële schadelijke bacteriën dat deze de gebruiker een serieuze buikpijn kan bezorgen.

2. Knopjes op een pinautomaat

pinautomaat

Het zijn van die dingen waar je niet over na wilt denken. Maar tijdens het flappentappen komen je vingers in contact met duizenden bacteriën; snot, maag-darm bacteriën en etensresten. Toiletten hadden al een slechte reputatie, maar het kan dus ook geen kwaad om je handen goed te wassen nadat je gepind hebt! Deze knoppen worden namelijk veel gebruikt en zelden schoongemaakt.

3. Bankbiljetten

bankbiljetten

Het contante geld dat door je handen gaat bij het afrekenen aan de kassa barst van de bacteriën: dat blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Oxford University in opdracht van MasterCard. Gemiddeld zitten er 26.000 bacteriën op Europese valuta – op onze eurobiljetten zijn er dat 11.000. Dat is precies genoeg om een infectie op te lopen, en tegelijkertijd zijn bankbiljetten dus veel smeriger dan een toiletbril!

4. Je toetsenbord

toetsenbord

Op toetsenborden leven meer bacteriën dan op een gemiddelde toiletbril. Er zijn daar zo’n 33.000 bacteriën per vierkante centimeter te vinden, tegenover 130 bacteriën per vierkante centimeter op een toiletbril. Dit blijkt uit Zweeds onderzoek. Daarmee is een toetsenbord dus 265 keer vuiler dan een wc-bril! Per vierkante centimeter zijn er meer dan 3000 schimmelsoorten aangetroffen. De ’Enter’-toets is het smerigst van alle knopjes. Denk hier nog maar eens aan voordat je een tweetje plaatst vanaf dat ranzige toetsenbord..

Pages: 1 2