Ze Snijdt Een Keukenrol Doormidden En Giet Er Een Mengsel Overheen. De Reden? Briljant!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Vind jij het ook zo belangrijk om je huis schoon, hygiënisch en bacterievrij te houden? Wij hebben een handige, gemakkelijke en goedkope oplossing om vuil te bestrijden!

Veel vochtige schoonmaakdoekjes die je in de winkel kunt kopen bevatten allerlei schadelijke ingrediënten en vaak ook synthetische parfum. Daarnaast zijn ze erg duur bij dagelijks gebruik. Gelukkig kun je deze desinfecterende doekjes ook vrij eenvoudig zelf maken.

Deze zelfgemaakte toiletdoekjes zijn super handig in gebruik als je even snel iets wilt schoonmaken.

In de onderstaande video laten we zien hoe je vochtige doekjes maakt door gebruik te maken van een keukenrol. Je hebt nodig: 350 ml water, 50 ml schoonmaakalcohol en 4 druppels afwasmiddel, een keukenrol en een bakje.

desinfecterende doekjes vochtige doekjes desinfectie hygiene doekjes vochtige schoonmaakdoekjes desinfecteren

ZIE OOK: Hij doet azijn en bakpoeder in de gootsteen. De reden? Dit werkt beter dan ik dacht.

Snijd eerst een keukenrol door de helft. Pak vervolgens een bakje en stop de halve keukenrol hierin. Mix de 350 ml water, 50 ml schoonmaakalcohol en 4 druppels afwasmiddel in een apart bakje door elkaar heen. Giet het over de halve keukenrol heen. Ten slotte haal je de binnenkant van de keukenrol eruit en voilà: je hebt nu je eigen desinfecterende doekjes gemaakt!

Ging het te snel of wil je zien hoe dit in de praktijk werkt, bekijk dan de handige video hieronder. Vond je deze tip nuttig, vergeet het dan niet te delen met je vrienden op Facebook – zo helpen we elkaar aan een goedkoper en hygiënischer leven!

Volg ons op Facebook: