Hij kreeg het deksel van een glazen potje niet open, maar toen pakte hij DIT als oplossing. Wat het was? Geniaal!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Ik denk dat we er allemaal wel eens last van hebben gehad: het niet open krijgen van het deksel van een jam- of mayonaisepot. Zijn je handen misschien gewoon een beetje vettig? Of is het echt een gebrek aan kracht?

Mocht je bijvoorbeeld een keer trek hebben in een lekkere augurk, maar je krijgt het deksel niet van het potje af, zoek dan niet verder! De mensen van Useful hebben hier een simpel trucje op bedacht. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik hier niet zelf aan heb gedacht. Het is zo ontzettend makkelijk! Alles wat je nodig hebt voor deze tip is een glazen pot en een stukje ducttape. Bij deze truc is het de bedoeling dat je een hefboom gaat gebruiken.

Schermafbeelding 2016-06-03 om 10.55.09

Een hefboom is een mechanisme waarmee een kleine kracht in combinatie met een grote beweging wordt omgezet in een kleine beweging die een grote last verplaatst, waarvoor een grote kracht nodig is. Met deze truc hoef je dus nooit meer aan de buurman te vragen of hij even de pot augurken voor je wilt openen. Kijk maar eens mee hoe dat dan precies in z’n werk gaat en vergeet deze handige tip niet te delen met je vrienden op Facebook!