De 9 Meest Voorkomende Dromen En Hun Betekenissen

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

We dromen allemaal. De vraag waarom we dromen, blijft vooralsnog onbeantwoord. Dat geldt ook voor de vraag waarom we over bepaalde onderwerpen dromen. “De dingen die we overdag meemaken, herleven we in onze slaap. Een achtervolging kan bijvoorbeeld wijzen op een vervelend persoon, een nare gebeurtenis of uitstelgedrag”, zo zeggen de onderzoekers. Maar wat zijn nu de meest voorkomende dromen, en wat betekenen ze dan? Wij heeft het voor je uitgezocht. We leggen de negen meest voorkomende aan je uit!

1. Dromen dat je valt

dromen-vallen

Deze droom is vrij algemeen en heeft bijna iedereen wel eens gehad. Het is een indicatie van een bepaalde angst. Je voelt je overweldigt door iets uit het echte leven en hebt het gevoel dat je het niet in de hand hebt. Als je valt is er niets waaraan je je vast kun houden en je wordt als het ware naar beneden gezogen. Hier heb je geen controle over.

2. Dromen dat je vliegt

vliegen-droom

Dromen dat je kunt vliegen is soms heel leuk. Kunnen vliegen symboliseert controle, of het gebrek daaraan. Kan je in je droom gemakkelijk rondvliegen en je vlucht sturen, dan staat dit voor jouw persoonlijke gevoel van macht. Heb je moeite om te blijven vliegen, dan heb je waarschijnlijk de controle niet in je persoonlijke leven. Heb je een gevoel van angst tijdens het vliegen, dan geeft dat aan dat je bang bent voor uitdagingen of succes.

3. Naakt zijn

naakt-droom

Meestal loop je in dit soort dromen ergens binnen en realiseer je je dan opeens dat je naakt bent. Niet zo fijn natuurlijk. Je voelt je er ook heel ongemakkelijk bij. Deze dromen geven aan dat je je kwetsbaar voelt in het dagelijks leven. Misschien heb je het gevoel dat je teveel van jezelf hebt laten zien. Het kan ook te maken hebben met een geheim dat je met je meedraagt.

4. Achtervolgt worden

droom

Dromen dat je achtervolgd wordt is een angstige gebeurtenis die veel van een nachtmerrie weg kan hebben. Of je nu door een monster, een gevaarlijk dier of een angstaanjagend persoon achtervolgd wordt maakt voor de droom niet uit. De betekenis van deze droom is niet moeilijk te bedenken. Je voelt je bedreigd. Dat kan zijn door een persoon of door iets, een gebeurtenis of een gevoel dat je zelf hebt. En jouw reactie is dat je op de vlucht slaat voor datgene waar je bang voor bent. Je pakt de problemen niet aan, je vermijdt of ontwijkt ze.

Pages: 1 2