Ze staan op het podium en beginnen te dansen. Ze hebben de tijd van hun leven in deze legendarische klassieker!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Wie kent deze klassieke eindscène van de film ‘Dirty Dancing’ nou niet?!

De film over het onschuldige meisje Frances, oftewel Baby, dat verliefd wordt op haar oudere dansleraar Johnny, is alweer bijna 30 jaar oud. Het is één van de grootste filmklassiekers, die grote impact heeft gehad op een generatie kinderen en volwassenen. Deze bekende hollywood film is na al die jaren nog steeds fantastisch om te kijken. Deze film was in zijn tijd een voorloper op iedere andere dansfilm. Hoofdrolspelers Jennifer Grey en Patrick Swayze dansen in deze klassieke scène de Mambo, wat een sensuele Latijns-Amerikaanse dans is.

dansen

De vonken spatten letterlijk af van het koppel op het podium. De moeilijke lift, waarbij Baby op de armen van Johnny in de lucht rondzweeft, wordt hedendaags nog ontzettend vaak gedanst door dansers van over de hele wereld. En dat is, zelfs na al die jaren, nog steeds prachtig om te zien. Het is daarom ook niet zo gek dat deze clip al meer dan 220 miljoen keer is bekeken!

Na 30 jaar kan ik nog steeds ontzettend genieten van deze eindscène. Niet alleen komen er nostalgische gevoelens naar boven bij deze clip. Het brengt ook mooie herinneringen naar boven.

Heb jij hier ook zo van genoten? DEEL deze video dan met al je vrienden en familie op Facebook!